Ungur Daria Ioana – cursuri Hypnobirthing – proiect in concurs

Scurtă descriere a proiectului propus spre finanțare: Cursuri pentru o naștere calmă, fără durere, destinate viitoarelor mame.

Totala suma necesară: 31,540 Ron

Contribuție proprie 6,540 Ron

Daria participă în concursul nostru cu o idee inedită de afacere: cursuri de Hypnobirthing pentru femeile însărcinate. Hypnobirthing este un curs extins despre naștere, educație prenatală
și postnatală. Este metoda ideală pentru o naștere naturală, relaxantă, fără stres și intervenții medicale inutile.

”Femeile care vor participa la cursurile mele vor învăța cum să aibă o naștere calmă (prin relaxare fizică și psihică), lipsită de dureri.”

Dintotdeauna, nașterea a fost prezentată ca fiind un proces dureros. Noutatea sau ineditul tehnicii Hypnobirthing, cel puțin la nivelul societății românești, o face prea puțin cunoscută și accesată în ciuda avantajelor și efectelor sale benefice. Astfel limitările sunt concentrate în zona de lipsă a informațiilor privind o astfel de abordare a nașterii, bariere culturale privind accesarea unor noi viziuni asupra întregului proces de naștere precum și lipsa specialiștilor în acest segment ceea ce duce inevitabil la o slabă propagare și penetrare a informațiilor privind această metodă.

În privința avantajelor, acestea sunt de netăgăduit atunci când sunt cu adevărat relevate și înțelese de viitorii părinți:

 • Eliminarea/diminuarea fricii/tensiunii privind travaliul, diminuarea secreției hormonilor de stres.
 • Eliminarea/diminuarea utilizării calmantelor prin diminuarea durerilor și relaxare.
 • Eliminarea/diminuarea oboselii din timpul travaliului.
 • Recuperarea mai rapidă după naștere.
 • Oferirea bebelușului o venire pe lume calmă, ceea ce îi oferă o mult mai ușoară tranziție și acomodare în noul mediu.

Cursurile oferite de către Daria vor fi promovate în principal în mediul on-line, atât prin intermediul rețelelor de socializare, cât și cu ajutorul unui site propriu.

Activitățile cheie pentru susținerea afacerii:

 1. Parcurgerea și promovarea cursului de profesor pentru Hypnobirthing. Cursurile dureaza între 2 săptămâni și 3 luni pentru cel online și 5 zile pentru cel ce presupune deplasarea în Anglia.
 2. Construirea unui web site interactiv și realizarea materialelor de promovare și explicative. Aici vor intra realizarea materialelor filmate în care voi explica metoda și diferite etape, prezentarea cazului personal și a rezultatelor proprii etc.
 3. Construirea și implementarea strategiei de promovare de start și a celei permanente pentru mediul online.
 4. Realizarea materialelor tipărite, identificarea celor mai eficiente locuri de expunere și distribuire și demararea acțiunii de promovare outdoor.
 5. Asigurarea și amenajarea/dotarea unui spațiu propice desfășurării cursurilor de grup (scaune, masă, decorațiuni, flipchart etc.)
 6. Trăirea bucuriei primului client accesat și desfășurarea cursurilor propriu-zise

Hipnobirthing este o metodă de gestionare a durerii care poate fi utilizată în timpul travaliului și nașterii. Aceasta implică utilizarea unui amestec de tehnici de vizualizare, relaxare și respirație profundă. Exercițiile de respirație fac de mult timp parte din clasele prenatale. Hipnobirthing ia acest lucru și adaugă tehnici de relaxare, vizualizare și mindfulness pentru a ajuta viitoarele mămici să se concentrezei asupra corpului și asupra nașterii copilului.